01 February 2011

Clay food - Massaruokia

I have some time tried making miniature food from polymer clay and it has not gone very well. I came to the conclusion that clay is not my material. But I am happy that I decided to give it another try! I started with making the cakes - they were easy enough. I had just bought some copper moulds for the dollhouse kitchen and I noticed that they can really be used as moulds for making miniature cakes. And then I tried making some other things, too. I made these things from Cernit clay, but I have now also bought some Fimo Soft and I look forward to having some time for experimenting with it.
Olen joskus kokeillut tehdä miniruokaa polymeerimassasta ja se ei ole mennyt oikein hyvin. Tulin siihen tulokseen että massa ei ole minun materiaalini. Mutta onneksi päätin vielä yrittää! Tein aluksi kakkuja - ne olivat tarpeeksi helppoja. Olin juuri ostanut nukkekodin keittiöön kuparisia muotteja ja huomasin että nehän käyvät oikeasti muoteiksi minikakkujen tekoon. Ja sitten kokeilin tehdä vähän muutakin. Nämä on tehty Cernit-massasta, mutta olen nyt ostanut myös Fimo Softia ja käyn sen kimppuun kunhan ehdin.

9 comments:

Ascension said...

Enhorabuena por tu experimento, te han quedado fantasticas todas las piezas.
Seguro que con el fimo te es mas facil trabajar.
Yo utilizo sculpey y me encanta modelar.
besitos ascension

A Little More Minis said...

Very well done! The food you have made looks very delicious :)

Jollie

Kim said...

Minna- how can you say clay is not your material? They look wonderful- and your first try??!! I love the croissants ♥

Julianna said...

Hienoja massailuja, oikein herkullisen näköisiä

Millimari said...

Näistähän tuli hienoja! Itselläni on samanlaisia kokemuksia massailuijen ensimmäisiltä kerroilta eikä sitä helpottanut erittäin lämpimät kätenikään mutta massailussa sitkeys palkitaan ja muutaman kerran jälkeen se alkaa sujua.

Minna said...

Jep! Tämä on siitä-kin niin ihana harrastus, että tulee näitä tilanteita, kun tahmean alun jälkeen alkaa kuitenkin saada jotain aikaan.

WeeLittleWest / Kathy Olaf-Obrenski said...

Your miniatures are so great I have become one of your followers. I also make miniatures. Please visit my blog. http://weelittlewest.blogspot.com/

Russ AKA Grampy said...

Looks good enough to eat. You did an excellent job. Very hard to work with something so small.

Con Artist Trickster said...

It's good that you gave it another try. Those are fabulous works. I think it will get even better after your experiment.